Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a semnat luni primele 10 contracte pentru finanțarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19. Contractele semnate, în valoare totală de 205,1 milioane lei, sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” în valoare de 350 milioane euro, informează Ministerul Fondurilor Europene.

spital

„La începutul crizei sanitare provocate de noul coronavirus ne-am propus să identificăm rapid fondurile disponibile și să le redirecționăm pentru măsuri socio-economice și sanitare cât mai rapid. Am semnat astăzi primele 10 contracte pentru finanțarea spitalelor din prima linie în lupta împotriva coronavirusului și vom continua să evaluăm rapid și celelalte proiecte depuse pentru ca fondurile europene să finanțeze cât mai repede unitățile sanitare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.
Unul dintre cele zece proiecte a fost depus de municipiul Carei, fiind intitulat Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în municipiul Carei”. Valoarea proiectului este de 2,3 milioane lei.