Micuţul Noel a fost prezent azi, în jurul amiezii, la târgul caritabil organizat pentru ajutorarea sa în sala de sport a Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius din municipiul Carei. Participanții au posibilitatea de a achiziționa haine, cărți, jucării şi multe alte lucruri, iar banii strânși în urma târgului vor merge în contul lui Noel.

noel3

O cumplită moștenire genetică l-a aruncat pe micuțul Noel-Robert Ölyüs, din Curtuișeni, Bihor, într-un coșmar din care, spun specialiștii, mai poate ieși doar cu ajutorul unui vaccin recent apărut pe piața medicală americană. Diagnosticat cu amiotrofie spinală musculară de tip 1 – forma cea mai severă -, bebelușul poate face tratamentul inovator doar dacă strânge uriașa sumă de 2.400.000 de dolari.
Numeroase asociaţii din Carei, alături de numeroşi voluntari, s-au mobilizat pentru a contribui la strângerea acestei sume foarte mari, cu scopul de a-i da micuţului Noel o şansă la o viaţă normală. Vestea bună este că s-a strâns întreaga sumă necesară tratamentului.

Foto: Popa Nicoleta