Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile, începând de mâine

Începând de mâine, 17 iulie 2020, se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

stare de alerta

Printre cele mai importante prevederi care rămân în vigoare amintim măsura obligativității purtării măștilor în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.
Rămâne interzisă în continuare și participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică, precum și la evenimente private în spaţii deschise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane, de asemenea cu respectarea regulilor de distanţare fizică.