În cadrul lucrărilor de drumuri realizate în cadrul proiectului Mobilitate 1, urmează să înceapă lucrările de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918 din municipiul Carei. Lucrările vor avansa de la intersecția cu strada Iuliu Maniu, de lângă Catedrala Romano-Cartolică, înspre centrul municipiului.

DSC_0984
Un capăt al străzii 1 Decembrie 1918 a fost închis circulației

Începând de mâine, pe tronsonul cu sens unic dintre străzile 1 Decembrie 1918 și Iuliu Maniu, pe lângă Grădina Kossuth, se va putea circula pe ambele sensuri, anunță Primăria Carei. De asemenea, parcarea autoturismelor pe acest tronson de drum este interzisă. Măsura a fost luată pentru fluidizarea circulației pe durata lucrărilor de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918, demarate de la intersecția cu strada Iuliu Maniu.

DSC_0983
Pe tronsonul de lângă Parcul Romei se va circula pe ambele sensuri

Proiectul Mobilitate 1, denumit oficial ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”, vizează introducerea transportului public prin achiziționarea a șapte autobuze electrice, lucrări de reabilitare a carosabilului pe traseul microbuzelor și amenjarea de piste de biciclete în zona centrală a municipiului. Valoarea totală a proiectului, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, este de 45,25 milioane lei.
Vor fi executate următoarele lucrări:
– reabilitare de infrastructură rutieră pe 19 străzi din municipiul Carei, suprafața totală a carosabilului fiind de 99.441 mp, iar cea a trotuarelor și spațiilor verzi de 80.649 mp;
– construcția unui depou pentru autobuze cu toate utilitățile;
– construcția și modernizarea a 31 de stații de transport public de călători;
– Crearea sistemului de bilete pentru călători (e-bilete sau e-ticketing);
– Crearea sistemelor de închiriere de biciclete tip ”bike-sharing” pentru un număr total de 140 de biciclete, cu un număr de 19 seturi de cadre de parcare;
– Modernizarea și extinderea traseelor pietonale (Lungimea trotuarelor – 13.415 m);
– Amenajarea spațiilor verzi prin lucrări de gazonare și plantări de arbori.
Lista străzilor care sunt reabilitate: Independenței, 1 Decembrie 1918, Bulevardul 25 Octombrie (DN 19), Calea Mihai Viteazul (DN 19), Mioriței.
Lista străzilor pe care vor fi efectuate lucrări de reparații: Someș, Viilor, Căplenilor, Crișan, Cloșca, Iuliu Maniu, Calea Armatei Române, Cimitirului, Ignișului, Agoșton, Căpitan Zăgănescu, Corneliu Coposu, 1 Mai, Horea.
O altă componentă a proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” prevede achiziția șapte microbuze electrice, pentru care este alocată suma de 13,25 milioane lei.