Pe baza rezultatelor admiterii în licee, publicate de Ministerul Educaţiei, Portalul Opinie de Carei a realizat un top al celor mai căutate specializări din liceele careiene, în funcţie de ultima medie cu care s-a intrat în respectivele clase.

liceul teoretic
La Liceul Teoretic Carei s-au format cinci clase. Cea mai căutată specializare a fost “Matematică-informatică”, în limba română, cu ultima medie de 8.74, urmată de “Ştiinţe ale naturii”, în limba română, cu ultima medie de 8.38, “Matematică-informatică” în limba maghiară, cu ultima medie de 8.19, “Filologie”, în limba română, cu ultima medie de 8.17, respectiv “Ştiinţe ale naturii”, în limba maghiară, cu ultima medie de 7.61.
La Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, cea mai căutată specializare a fost “Economic”, fiind ocupate toate cele 28 de locuri disponibile, ultima medie fiind 7.54. De asemenea, s-au ocupat şi cele 28 de locuri la specializarea “Mecanică”, ultima medie fiind 6.09.
La Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius s-au ocupat toate cele 14 locuri la specializarea “Turism şi alimentaţie”, ultima medie fiind de 5.91, respectiv toate cele 14 locuri la specializarea “Comerţ”, ultima medie fiind 5.15.