Fostul internațional Silviu Lung a intervenit telefonic luni seara, în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, invitat fiind primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, care a vorbit despre acordarea titlului de cetățean de onoare fostului portar de la Victoria Carei, U Craiova, Steaua și al Naționalei României, titrează Gazeta de Nord-Vest.

silviu-lung
Silviu Lung a mulțumit pentru onoarea făcută și a promis că va veni la Carei cu mare drag pentru a i se înmâna titlul de cetățean de onoare.
”Abia aștept festivitatea. Voi veni cu siguranță numai să fiu sănătos. E o onoare ca orașul din care ai plecat și te-ai lansat în fotbalul mare să nu te uite. Sunt emoționat și aștept să-mi revăd o parte din foștii mei colegi de generație de la Carei cu care am promovat în Divizia B. Fără acei oameni minunați eu nu ajungeam atât de sus”, a povestit Silviu Lung, de 77 ori selecționat în Naționala României.
Lung și a amintit și cum a ajuns de la Carei la U Craiova: ”Prin Corneliu Stroe, președintele Universității, care avea un prieten oltean, director la o Stație de Mecanizare. El a semnalat la Craiova evoluțiile mele. Am debutat în Divizia C la 16 ani și jumătate. Și atunci era obligatoriu un junior în ligile inferioare. Cam în aceeași perioadă, m-a remarcat și Coloman Braun Bogdan la un meci la Minerul Baia Borșa, iar Titi Ardeleanu m-a convocat imediat la o tabără cu un lot național de juniori. Și de atunci cariera mea a luat-o în sus”.