Luni, 15 iunie 2020, de la ora 13.00, a avut loc un scurt moment comemorativ la bustul poetului național Mihai Eminescu din Carei, cu ocazia împlinirii a 131 de ani de la trecerea în neființă a poetului de geniu, informează Direcţia de Cultură Carei.

DSC_8333m

Au fost depuse jerbe de flori din partea Direcției de Cultură a Municipiului Carei și a Asociațiunii ASTRA – Despărţământul „Aurel Coza” Carei.
În cadrul evenimentului au rostit alocuțiuni Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care pune virgula între subiect şi predicat, președinte al Asociațiunii ASTRA – Despărţământul „Aurel Coza” Carei. Țineghe Mara a recitat o poezie din creația eminesciană.
La manifestare au participat reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei, Centrului Cultural Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, ai Bibliotecii Municipale Carei, ai Asociațiunii ASTRA – Despărţământul „Aurel Coza” Carei, cadre didactice și pasionați de cultură.