Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost ieri în control la Vama Nădlac, luată cu asalt de români în ultimele zile. Ministrul a anunțat că începând de azi, se redeschid încă cinci puncte de trecere a frontierei, inclusiv cel de la Urziceni.

frontiera-1
Pe lângă Borș, Nădlac I, Nădlac II, Vârșand și Petea, vor fi deschise începând de miercuri punctele de frontieră de la Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai și Urziceni, pentru a nu mai fi create cozi la intrarea în România. Vor exista prin urmare 10 puncte de frontieră deschise traficului la frontiera cu Ungaria.

Până acum, prin PTF Urziceni reveneau în țară cetățeni români care nu respectaseră coridoarele de trecere stabilite de Guvernul Ungariei. După ce erau amendați cu câte 50.000 de forinți (circa 750 de lei), unor li se permitea accesul în țară prin PTF Urziceni, în timp ce alții erau dirijați spre alte puncte de trecere a frontierei, care rămăseseră deschise pe perioada pandemiei.

„De mâine, în urma discuțiilor de azi, Poliția de Frontieră din Ungaria și din România vor stabili următoarele lucruri: tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări, pentru că acum se fac doar pe Nădlac, Nădlac 2 și la intervenția noastră și înțelegerea dânșilor și pe încă trei puncte. După discuția de astăzi avem posibilitatea să deschidem pe încă cinci puncte. Acum se intră pe Nădlac 1, Nădlac 2, pe Vărșand, pe Borș și Petea. De mâine, dacă ne înțelegem și sper să ne înțelegem în urma discuțiilor de astăzi, se va putea intra pe Cenad, pe Turnu, pe Salonta, pe Valea lui Mihai și pe Urziceni. În acest mod, evident că fluxul de mașini chiar dacă vine pe fluxul din Ungaria într-un mod organizat, pe interval de timp, în acest sens se poate bifurca pe 10 direcții, ceea ce este foarte bine, că scade presiunea pe Nădlac 1 și Nădlac 2”, a declarat ieri Marcel Vela.