Ştiu multe lucruri despre persoana mea, însă niciodată nu m-am gândit că sunt erou sau subiect de conspiraţie. Am afla de abia astăzi, când cinva mi-a atras atenţia că un articol în care sunt atacat într-un limbaj suburban, importat cel mai probabil din Oltenia de aşa-zisa jurnalistă Daniela Ciuta, a fost distribuit de o pagină dedicată conspiraţiilor, pe numele său „Conspiraţii.info”.

Sincer să fiu, nici acum nu îmi dau seama ce legătură am eu cu conspiraţiile, fie locale, naţionale sau chiar mondiale. Am avut curiozitatea să intru pe această pagină, care este descrisă astfel: „Conspiratii dezvaluite, conspiratii devenite realitate, teorii ale conspiratiei”. O rog pe tanti Daniela Ciuta, cea care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat, să mă lămurească şi pe mine care este legătura dintre persoana mea şi pretinsele conspiraţii. Căci, din câte mi-am dat seama, această pagină este administrată de un bun amic de-al său din Moldova, cu care îşi distribuie reciproc postările.
Trecând în revistă distribuirile compunerii intitulate „Angajați ai Primăriei Carei….limbaj suburban importat cel mai probabil din Oltenia”, cu comentariul „Oltenia, desconsiderată de angajatul Primăriei Carei, Szasz, după exemplul oferit de primarul Kovacs președinte al UDMR Carei”, am mai avut câteva suprize. Am aflat că tanti Daniela m-a făcut celebru nu numai în lumea conspiraţioniştilor, ci şi în Moldova, compunerea apărută de Buletin de Carei fiind distribuită şi de pagina „Glasul Moldovei”. Cu aceeaşi ocazie, am aflat că am fost implicat şi în lupta împotriva coronavirusului în Craiova, postarea fiind distribuită de Daniela Ciuta şi în grupul „Craiova- Împreună învigem coronavirusul”. Ce legătură are persoana mea cu Craiova şi cu coronavirusul reprezintă într-adevăr o conspiraţie, pe care probabil că numai tanti Daniela o poate pricepe.
Nu m-a mirat absolut deloc că articolul a fost distribuit şi de consilierul local Ilie Ciuta, pe pagina sa de „Întreprinzător local, Consilier municipal”, nimeni altul decât soţul pretinsei jurnaliste Daniela Ciuta, autoarea compunerii. Şi tot ei sunt cei care se supără când le spui că fac presă de familie pe site-ul familial Buletin de Carei.
Distribuirile compunerii nu fac altceva decât să confirme ceea ce foarte mulţi careieni ştiu deja. Compunerile pretinsei jurnaliste Daniela Ciuta sunt mai citite în alte părţi ale ţării decât în Carei. Ajunge să ne uităm doar cine îi distribuie postările (Conspiraţii.info, Glasul Moldovei şi soţiorul încă consilier local), dar şi în ce grupuri încearcă să-şi agaţe cititori Daniela Ciuta (Craiova- Împreună învigem coronavirusul). La nivel local, tanti Daniela Ciuta s-a discreditat total cu „vorbitul în şoapte” alături de Andrei Păunescu şi prin dezinformarea lui Radu Banciu, cel care care a numit-o „Daniela nu ştiu cum”. Nici nu mai pomenim de masacrarea limbii române, specialitatea sa de bază fiind virgula între subiect şi predicat.
Szasz Lorand, devenit conspiraţionist fără voia sa
P.S. Tanti Daniela Ciuta nu a explicat nici până acum cum a circulat pe timpul restricţiilor impuse de ordonanţele militare în calitate de jurnalistă, din moment ce în faţa judecătorilor se jura cu lacrimi de sânge că „subsemnaţii Ciuta nu suntem formatori de opinie prin mass-media, nu suntem cunoscuţi ca fiind ziarişti sau jurnalişti cum se intitulează pârâtul (Szasz Lorand – n.r.) şi descrie instanţa, care pretinde că are notorietate, lucrând sau colaborând la mai multe ziare ceea ce i-a adus şi o notorietate jurnalistică”, respectiv „mai relev că subsemnata Ciuta Daniela nu sunt şi nu mă consider jurnalist, sunt multe persoane care scriu articole în ziare sau postează opinii fără însă să fie aceste activităţi asociate cu calitatea de jurnalist”, ca să îi citez exact cuvintele. Probabil că şi aici e vorba despre ceva conspiraţie! Mai degrabă de o gravă constipaţie!