În județul Satu Mare, astăzi, 9 mai, se află în carantină 255 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 191 persoane, informează Prefectura Satu Mare.

testare coronavirus
Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 35 de vindecări și 7 decese cauzate de coronavirus. Până la această oră au fost testate 2.563 persoane și au fost efectuate 2.632 teste.
Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.
Astfel, la data de 8 mai a.c., 294 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 8 mai a.c., polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.345 de lei.
În perioada de referință au fost efectuate 555 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.
De asemenea, 56 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.