O tanti care se crede mare jurnalistă consacrată, deşi habar nu are de gramatica limbii române, tot ia la rost careienii, inventând încălcări mai mult sau mai puţin reale ale restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare. Tanti care pune virgula între subiect şi predicat omite faptul că se deplasează ilegal prin Carei deja de la intrarea în vigoare a ordonanţelor militare. În continuare, am să vă demonstrez acest lucru.

ciutoaie proasta
În faţa Primăriei Carei, viceprimarul Keizer poartă mască de protecţie împotriva coronavirusului, Daniela Ciuta poartă un aparat de fotografiat şi mult tupeu împotriva ordonanţelor militare

Buletin de Carei, blogul distinsei jurnaliste aagramate Daniela Ciuta, funcţionează pe firma Diverti Media SRL, firmă care nu are niciun angajat. Potrivit declaraţiei de avere depusă de consilierul local Ilie Ciuta, autointitulata Danila Ciuta este angajată pe post de ceva director la firma de abrazive pe care cei doi o deţin împreună. Din informaţiile pe care le deţin, soţii Ciuta domiciliază pe strada Vasile Lucaciu, firma de abrazive are sediul pe strada Ady Endre şi are un punct de lucru pe strada Independenţei.
Pentru cei care au studiat ordonanţele militare, e clar că distinsa Daniela Ciuta poate să se deplaseze, dacă dispune de o adeverinţă emisă de angajator, între domiciliul său de pe Vasile Luaciu şi sediul firmei de abrazive, respectiv punctul de abrazive de pe strada Independenţei.
Nici completarea unei declaraţii pe proprie răspundere nu ar putea justifica deplasările autointitulatei jurnaliste Daniela Ciuta. Nu trebuie decât să răsfoim arhiva blogului Buletin de Carei ca să observăm că a făcut deplasări pe strada Mioriţei, în Grădina Viilor, la blocul social din spatele Primăriei, care nu pot fi incluse în niciun caz în deplasările dintre domiciliu, sediul firmei şi punctul de lucru al firmei. Dar nici între deplasările pentru asigurarea alimentelor de bază, a îngrijirii şi asistenţei pentru copii sau vârstnici, asistenţe medicală de urgenţă etc.
De asemenea, fără să poarte echipament de protecţie, autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta s-a dus la cei şase sau şapte membri ai familiei care protesta în urmă cu o săptămână în faţa Primăriei Carei. Potrivit ordonanţelor militare, sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane. No comment. De asemenea, Daniela Ciuta a fost prezentă în sala de festivităţi a Primăriei Carei la numirea noului şef al Poliţiei Locale, unde chiar ea reclamă că au participat în jur de 30 de persoane. Martorii oculari spun că, spre deosebire de ceilalţi participanţi, doar agramata jurnalistă nu purta nici mască de protecţie. Din nou, no comment!
În aceste condiţii, Daniela Ciuta trebuie să aibă probleme grave de percepţie a realităţii din moment ce îşi permite să tot reclame presupuse încălcări ale restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţe militare, din moment ce ea le încalcă cu nonşalanţă aproape zi de zi. Spre norocul ei, forţele de ordine nu o opresc să o verifice, căci nu au chef să fie denigrate pe blogul familial Buletin de Carei. E şi acesta un avantaj când faci plângeri neîntemeiate împotriva poliţiştilor careieni, pentru simplul motiv că refuză să îţi facă jocurile. Poate aude totuşi Prefectura Satu Mare, unde agramata jurnalistă îşi reclamă periodic concurenţa!
Szasz Lorand