Deschiderea Ambulatoriul Integrat al Spitalului Municipal Carei a fost amânată din motive ce țin de organizare și de adoptarea măsurilor impuse de legislația în vigoare în vederea prevenirii și combaterii coronavirusului, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, semnat de managerul Spitalului Municipal Carei, Elisabeta Raț.

policlinica
Reproducem integral mesajul managerului Elisabeta Raț:

Fără îndoială, redeschiderea Policlinicii din Carei este oportună și necesară. Redeschiderea este așteptată atât de către pacienții din zona Careiului cât și de medici și personalul medical, care, pe fondul scăderii numărului de cazuri de coronavirus, au rămas fără activitate. Reluarea activității policlinicii este oportună, deoarece sunt mulți bolnavi cronici care au nevoie de aceste servicii medicale.
În același timp, situația generată de pandemia de coronavirus și reglementările în vigoare nu permit redeschiderea policlinicii de la o zi la alta. Din acest motiv, anunțul privind reluarea activității Ambulatoriului Integrat probabil că a fost făcut prea devreme, întrucât nu poate fi pus în practică într-un timp așa de scurt. Conform reglementărilor actuale, accesul pacienților la asistență medicală ambulatorie poate fi realizată doar în anumite condiții clare: este necesară trimitere de la medicul de familie, trebuie făcută programarea telefonică, pacienții trebuie să poarte măști la intrarea în clădire, iar medicii trebuie să respecte timpul acordat fiecărui pacient, astfel încât să fie evitate aglomerația și întârzierile.
În orice caz, trebuie să evităm ca pacienții să se adune în fața policlinicii, așteptând să fie consultați. Aceștia trebuie să fie punctuali, să respecte programarea, iar la finalul consultului trebuie să părăsească imediat clădirea. Având în vedere aspectele descrise anterior, luni, 11 mai 2020, în urma unui consiliu al medicilor, se va decide care specialități vor fi accesibile publicului. Cabinetele vor fi redeschise treptat, până când se va reveni la situația de dinaintea pandemiei. Începând de marti, 12 mai, vă puteți interesa, dacă s-a decis redeschiderea cabintetul ale cărui servicii doriți să beneficiați, respectiv să cereți programare la numărul de telefon 0261/706.200. Cel mai probabil, accesul pacienților în policlinică va fi permis începând din data de 14 mai. Până atunci, personalul va organiza triajul, va stabili circuitele pacienților și ale cadrelor medicale, astfel încât să corespundă măsurilor impuse în perioada pandemiei. Chiar dacă numărul persoanelor infectate cu coronavirus scade de la o zi la alta, un lucru liniștitor pentru noi toți, nu am dori să facilităm reapariția virusului sau să provocăm creșterea numărului de îmbolnăviri. Tocmai din acest motiv, solicităm răbdare, înțelegere și chiar o anumită disciplină din partea pacienților, a medicilor și a personalului astfel încât să putem funcționa în deplină siguranță. U.A.T municipiului Carei sprijină acest demers în beneficiul paciențiilor.

Managerul Spitalului Municipal Carei
Elisabeta Raț