Naţionaliştii şi şovinii au prins aripi după ce preşedintele Iohannis le-a dat apă la moară cu declaraţia sa că “PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”. Din păcate, exaltările acestor naţionalişti şi şovini încep să afecteze şi comunitatea careiană. Este sugestiv în acest sens comentariul unui fan Buletin de Carei la un articol ilustrat cu poza primarului Careiului, Eugen Kovacs.

colaj kovacs bozgor

Încurajată de atitudinea preşedintelui Iohannis, consacrata jurnalistă Daniela Ciuta a postat pe blogul Buletin de Carei au articol intitulat “UDMR vrea limba maghiară ca oficială în România”, ilustrat cu poza primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs, suprascrisă cu textul “Nu provocaţi maghiarii!”.
Fanii şi admiratorii Buletinului de Carei, probabil fraţi de cruce cu Daniela Ciuta de la scandalul de pe Valea Uzului, nu au întârziat să dea frâu liber şovinismului. Un asemenea fan, pe numele său de scenă “Sorin Bazgau”, domiciliat taman în Reşiţa, a dat tonul la comentariile şovine. Acesta a postat un prim comentariu “Ia bozgore cadou”, iar sub acesta o poză cu o funie de spânzurătoare. Apoi a continuat cu un alt comentariu “Sinucide-te mânca mi-ai p..a”, căruia i-a ataşat o poză cu Bin Laden. Trecând peste greşeala gramaticală, care demonstrează primitivismul şi analfabetismul fanului Buletin de Carei, comentariile sunt de un primitivism înfiorător.

bazgau
Dacă asta este “România normală”, atunci chiar că avem o problemă gravă. Numai nişte oameni lipsiţi de orice urmă de raţiune şi de bun simţ se pot manifesta într-un mod atât de josnic în numele patriotismului românesc. Probabil că nu au ales deloc în mod întâmplător Buletinul de Carei, deţinut de Daniela Ciuta, ca platformă de manifestare a extremismului, intoleranţei şi mojiciei. Mai mult ca sigur că ceva îi uneşte în cuget şi-n simţiri!