În cursul zilei de vineri am fost contactat de reprezentanții Compartimentului de Inspecție Internă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. Mi s-a spus că, din cauza pandemiei de coronavirus, nu am fost citat la sediul IPJ Satu Mare, ci voi fi audiat telefonic.

anunt public

Am aflat că sunt vizat de o plângere depusă împotriva mai multor polițiști din Carei care au fost acuzați că mi-ar fi furnizat informații nedestinate publicității, în special despre unele accidente rutiere. Le-am explicat reprezentanților de la Inspecția Internă că numai o minte bolnavă poate inventa asemenea acuzații. Informațiile despre accidente mi-au fost furnizate de către diverși martori, unii dintre ei trimițându-mi și poze. Iar în alte cazuri, pozele provind din surse deschise, în sensul că acestea au fost postate pe diverse rețele de socializare de către martorii la evenimente, de unde le-am preluat ulterior.
Am vrut să știu cine este autorul plângerii care mă vizează personal. Nu a fost o supriză prea mare să aflu că plângerea a fost depusă la Inspectoratul General al Poliției Române de către ”consacrata jurnalistă” careiană Daniela Ciuta, cea care se încăpățânează să pună virgula între subiect și predicat. Îmi pare rău că această femeie, care se pretinde ”jurnalistă de nevoie”, a ajuns să recurgă la astfel de delațiuni ordinare pentru a pune presiune asupra polițiștilor din Carei, cel mai probabil pentru că refuză să-i facă jocurile, și pentru a pune piedici portalului Opinie de Carei, care a întrecut fără drept de apel blogul familial Buletin de Carei. Aceeaşi plângere l-a vizat şi pe jurnalistul Ovidiu Doka de la Carei News.
Este regretabil că s-a ajuns la astfel de mizerii în numele jurnalismului, a căror autoare nu are absolut nimic în comun nici cu gramatica limbii române și nici cu jurnalismul în sine. Nu de alta, dar compunerile fără cap și fără coadă nu pot fi considerate articole de presă. De asemenea, este regretabil că în astfel de mizerii au fost implicați acum și diverși polițiști, care nu au avut absolut nicio implicare și nicio vină. Cine știe ce altă categorie va fi luată în vizor la următorul denunț.
În încheiere, nu pot decât să constat cu tristețe că mai repede vom scăpa de coronavirus decât de denunțurile ordinare ale autointitulatei jurnaliste Daniela Ciuta.
Szasz Lorand
Redactor șef al portalului Opinie de Carei