Buletin de Carei a aniversat zilele trecute 15 ani de existenţă. Ziarul a fost înfiinţat în 2005, la iniţiativa unui grup de tineri energici. Consider că se cuvine să-i pomenim pe aceşti tineri, care prin munca lor au vrut să pună bazele unui ziar al careienilor şi pentru careieni, dacă tot nu au fost pomeniţi de publicaţia pe care chiar ei au înfiinţat-o.

buletin de carei1
Sursa foto: Buletin de Carei

De înfiinţarea firmei care a editat ziarul Buletin de Carei, dar şi de alte probleme organizatorice, s-au ocupat la acea vreme Bogdan Georgescu şi Simion Bărnuţiu. Iniţial s-a dorit înfiinţarea unui post de radio, dar în cele din urmă s-a optat pentru editarea unui săptămânal, din cauza costurilor mai scăzute.
Alături de Bogdan Georgescu şi Simion Bărnuţiu, din echipa de tineri energici au mai făcut parte Dragoş Georgescu, Paul Sarvadi şi, ultimul cu voia dumneavoastră, subsemnatul, adică Szasz Lorand. Echipa a fost sprijinită necondiţionat de către Bea Timoc.
Acesta a fost grupul de tineri care a pus bazele săptămânalului Buletin de Carei. Daniela Ciuta a venit cu singurul lucru care nu îl avea acest grup de tineri, adică cu banii. În acea perioadă, a reuşit să se limiteze doar la acest statut de finanţator al publicaţiei şi treburile au mers bine.
De-a lungul timpului, în timp ce unii au plecat, echipei i s-au mai alăturat Cristina Botan, Ovidiu Mocanu, Ciprian Bâtea, Oana Codrea, Delia Şuta, Virag Szabo Andrea, Virag Szabolcs. Îmi cer scuze dacă am omis pe cineva.
Din păcate, după o perioadă de timp, mai ales după ce a devenit portal în 2010, Buletin de Carei a optat pentru o politică editorială care l-a îndepărtat tot mai mult de careieni şi de nevoile acestora.

buletin de carei
Sursa foto: Buletin de Carei