Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm și ținând cont de ultimele reglementări aflate în vigoare, la toate slujbele ce se vor săvârși în Sfânta Biserică nu vor participa credincioși, se arată într-un comunicat transmis portalului Opinie de Carei.

catedrala ortodoxa carei sf dimitrie

Dar pentru a alina dorul dumneavoastră de a vă ruga în Sfânta Biserică toate slujbele importante din această perioadă vor fi transmise LIVE pe pagina de facebook Catedrala Sf. Dimitrie Carei. Vă îndemnăm ca în Noaptea de Înviere, când noi slujitorii Sfântului Altar vom rosti „VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ” fiecare să ieșiți în curte, la balcoane, cu lumânări aprinse să cântăm împreună „HRISTOS A ÎNVIAT DIN MORȚI” imnul biruinței vieții asupra morții, nădejdii asupra fricii, sănătății asupra suferinței.
Slujbele vor avea următorul program:
JOI, 16.04.2020 -ora 17- DENIA CELOR 12
EVANGHELII,
VINERI,17.04.2020 -ora 08 – SLUJBA CEASURILOR,
-ora 17 – PROHODUL DOMNULUI,
DUMINICĂ, 19.04.2020 – ora 0 – SLUJBA ÎNVIERII și SFÂNTA
LITURGHIE
-ora 12 SLUJBA VECERNIEI, urmată de rugăciunea de sfințire a coșurilor. În aceste condiții vă îndemnăm ca cel mai vârstnic sau capul familiei să stropească bucatele cu apă sfințită spre Binecuvântarea și sănătatea tuturor celor ce vor gusta din acestea.
Menționăm că Paștile (pâinea Binecuvântată cu vin) vor fi distribuite pe sectoare de către voluntari echipați după normele igienico-sanitare, SÂMBĂTĂ între orele 08 -14 rugându-vă să îi așteptați pentru a le primi cu bucuria cuvenită.
Bunul Dumnezeu să ne ajute ca, înțelegând această perioadă ca o Golgotă a neamului omenesc , să ieșim prin Lumina Învierii, adusă lumii de Hristos, Biruitorul morții, la limanul cel Binecuvântat al păcii, bucuriei și credinței.
SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE TUTUROR.

Parohia Ortodoxă „Sf. Dimitrie” Carei