La data de 14 aprilie a.c., 296 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

politie control coronavirus

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 14 aprilie, polițiștii au aplicat 173 sancțiuni contravenționale în valoare de 314.065 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației. În cursul zilei 13 aprilie, polițiștii au aplicat 161 sancțiuni contravenționale în valoare de 260.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației. în cursul zilei de 12 aprilie, polițiștii au aplicat 129 sancțiuni contravenționale, dintre care 128 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.
În perioada de referință, au fost efectuate 898 de verificări la persoanele care au obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.
De asemenea, 63 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență, nefiind constatate nereguli.
Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.