La data de 14.04.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 a1in.2 din C.pen., ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală, informează Ministerul Public.

parchet-carei

În data de 13.04.2020, organele de poliție din cadrul Postului de Poliție Acâș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, numitul B.T. la data de 12.04.2020, în jurul orelor 20,00 – 20,30, s-a deplasat în cartierul de rromi din localitatea Acâș, unde a avut loc a adunare de aproximativ 30 de persoane, deși avea obligația de a impune respectarea restricțiilor de adunare conform ordonanței militare emise de Ministerul Afacerilor Interne, nerespectând astfel măsurile privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infecto-contagioase.
Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Postului Comunal de Poliție Acâș, Secția nr.6 Politie Rurală Tășnad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.
Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.
Numitul B. T. pomenit în comunicat este de fapt primarul comunei Acâş, Balog Tiberiu, care ar fi participat la o reuniune care a avut loc în cartierul de romi din comună, sub pretextul unei rugăciuni comune.