Patru dintre pacienții Spitalului Muncipal Carei s-au vindecat de coronavirus și vor fi externați în cursul zilei de azi. În cazul lor, cele două testări consecutive, efectuate la douăzile distanță, au ieșit negative, a declarat managerul Spitalului Municipal Carei, Elisabeta Raț, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei. În prezent, la Spitalul Municipal Carei sunt internați pacienți infectați cu COVID-19 doar pe două secții: Medicină Internă și Terapie Intensivă. Spitalul Carei a fost declarat spital suport pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

spital
Personalul Spitalului Municipal Carei care a venit în contact cu pacienții infectați cu COVID-19 au primit cazare în unități hoteliere asigurate de administrația locală. Cazarea a fost asigurată doar pentru cadrele medicale care au solicitat acest lucru. Potrivit reglementărilor în vigoare, personalul în cauză poate opta să locuiască la domiciliu, dacă dispun de condiții de izolare adecvate. Cinci medici delegați din Satu Mare și o asistentă sunt cazați la un hotel din centrul municipiului. De asemenea, alte opt asistente sunt cazate la un motel de pe raza municipiului.
La nivelul Spitalului Municipal Carei au fost luate măsuri foarte stricte pentru a preveni infectarea cadrelor medicale și eventuala răspândire a coronavirusului. Înafară de cadrele medicale, în spital nu au acces decât ambulanța care aduce bolnavii confirmați de la secțiile Spitalului Județean Satu Mare, de la Secția de Boli Infecțioase sau de la Spitalul de Pneumoftiziologie.
Cadrele medicale lucrează în ture de opt ore, dar numai la nivelul secțiilor în care sunt internați bolnavi cu COVID-19. În cele două secții (Medicină Internă și Terapie Intensivă) s-au formate echipe pentru fiecare tură, alcătuite dintr-un medic, două sistente, o infirmieră și un îngrijitor de curățenie.
În conformitate cu dispozițiile Ministerului Sănătății, medicul și asistenta care îl însoțește la vizita pe secție, la consultarea bolnavilor, la investigații și la tratament sunt dotați cu echipament complet de protecție. Restul personalului este dotat cu echipament de protecție constând în halat de unică folosință, mască chirurgicală și mănuși chirurgicale. De asemenea, în zona verde, adică în zona administrativă a secției, este obligatorie, pe lângă ținuta de serviciu, purtarea de mănuși și măști.
Pentru a asigura asistența medicală de calitate a pacienților de la Terapie Intensivă, dacă va fi cazul, Spitalul Județean Satu Mare a împrumutat Spitalului Carei cinci ventilatoare și două monitoare pentru funcții vitale. Pacienții cu coronavirus sosesc la Carei cu schema de tratament stabilită la Secția de Boli Infecțioase din Satu Mare. Unele medicamente specifice sunt asigurate de Unifarm, urmează să ajungă la Carei și alte medicamente.
Spitalul Județean Satu Mare a delegat la Spitalul Carei cinci medici în specialitățile: Terapie Intensivă, Pediatrie, Infecțioase și Radiologie.