Piața agroalimentară din Carei va rămâne deschisă, la fel ca și celelalte piețe din întreaga țară, anunță SC Piețe Parcări SRL. În condițiile actuale, este mai important ca oricând ca cetățenii municipiului Carei să-și poată asigura o alimentație sănătoasă, având acces la mărfurile bio ale micilor producători locali din zonă, se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

piataok
Pentru siguranța cetățenilor, dar și a producătorilor, se vor respecta în cel mai strict mod regulile de igienă pentru a preveni apariția și răspândirea coronavirusului. Mesele din piață sunt dezinfectate în fiecare dimineață de către angajații societății Piețe Parcări SRL. Atât comercianții cât și cumpărătorii pot să se spele pe mâini la robinetul de apă din piață, având asigurat săpun antibacterial lichid. Fiecare comerciant folosește mănuși pe considerentul că virusul se poate răspândi ușor prin intermediul monedelor și al bancnotelor.
Tot ca măsură de prevenție, deținătorii spațiilor comerciale din piață au fost îndemnați să limiteze accesul clienților în magazine. De asemenea, au fost distribuite afișe prin care clienții magazinelor sunt rugați să păstreze o distanță de un metru față persoanele din jurul lor. Careienii care își fac cumpărăturile în piață sunt rugați să respecte aceste măsuri, atât pentru propria lor siguranță cât și pentru siguranța semenilor lor.