Primăria municipiului Carei nu va efectua dezinfectări ale spațiilor publice întrucât o asemenea operațiune este inutilă, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

anunt public
”Stropirea străzilor, a spațiilor verzi și a locurilor de joacă cu apă amestecată cu clor sau alt dezinfectant este complet inutilă. Să nu cădem în capcana măsurilor propagandistice pe fondul dezinformărilor. Potrivit specialiștilor, coronavirusul se răspândește în aer și rezistă pe suprafețe din metal, plastic sau hârtie. Din această cauză, nu are niciun rost să stropim cu dezinfectant asfaltul, iarba și nisipul. Este doar o risipă de resurse materiale și financiare. De exemplu, mi se pare de-a dreptul deplasat să stropim cu dezinfectant carosabilul cu care intră în contact doar roțile autovehiculelor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Primarul Kovacs atrage atenția părinților în privința pericolului reprezentat de aglomerațiile în locurile de joacă. ”Vă rog să țineți copiii în casă. Instituțiile de învățământ și-au suspendat activitatea tocmai pentru a se evita aglomerațiile care favorizează transmiterea virusului COVID 19. Din acest motiv, vă rog să nu vă mai duceți copiii în locurile de joacă, țineți-i în casă și încercați pe cât posibil să evitați contactele lor cu alți copii sau cu alte persoane”, a declarat edilul șef careian.
Primarul Eugen Kovacs le solicită din nou careienilor să respecte măsurile de prevenție împotriva coronavirusului transmise de specialiști și autorități. ”Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, este mult mai important să evităm deplasările și aglomerațiile, să dezinfectăm obiectele pe care se poate transmite virusul, să respectăm regulile de igienă, în primul rând spălatul pe mâini, și să aerisim des încăperile în care stăm”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.