Consacrata jurnalistă Daniela Ciuta, proprietară a blogului Buletin de Carei, distribuie pe contul său de Facebook mesaje de mulțumire către o grupare de factură legionară, intitulată ”Camarazii”. O grupare despre care deputatul clujean Adrian Dohotaru afirmă cu subiect și predicat că este de extremă dreaptă, ”proliferând mesaje rasiste, naționaliste, xenofobe, împotriva drepturilor femeii etc”.

ciuta daniela legionari
O postare de lăudare a ”Camarazilor” via Calea Neamului
În miezul nopții de duminică spre luni, consacrata jurnalistă Daniela Ciuta a distribuit pe contul personal de Facebook o postare prin care președintele Asociației ”Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu, mulțumește pentru o donație făcută de gruparea ”Camarazii”. Mihai Tîrnoveanu a devenit cunoscut careienilor în urma protestului organizat în fața Primăriei Carei, în 26 iunie 2018, în colaborare cu Daniela Ciuta, împotriva respingerii de către Consiliul Local Carei a cererii înaintate de liderul ASTRA Carei în vederea amplasării unui catarg în sensul giratoriu de lângă Monumentul Ostașului Român.
Deputatul Alin Dohotaru: Camarazii, grupare de extremă dreaptă

scrisoare dohotaru
În cursul zilei de azi, deputatul clujean Adrian Dohotaru a postat pe Facebook o scrisoare deschisă către conducerea Bibliotecii Centrale Universitare Cluj, intitulată ”STOP fasciștilor în instituțiile publice!”. Printre cele două organizații despre care deputatul afirmă cu subiect și predicat că ar fi de extremă dreaptă figurează și gruparea ”Camarazii”, cea care apare și în postarea Danielei Ciuta.
Prezentăm integral postarea deputatului Adrian Dohotaru, care în august 2018 a fost prezent la o ședință a Consiliului Local Carei, invitat taman de către consacrata jurnalistă Daniela Ciuta.

dohotaru
Daniela Ciuta alături de invitatul său, deputatul Dohotaru

”STOP fasciștilor în instituțiile publice!
Scrisoare deschisă către conducerea BCU Cluj
Stimate dle director Valentin Șerdan-Orga,
organizațiile de extremă dreaptă nu au dreptul să facă propagandă la Biblioteca Centrală Universitară. Cer anularea evenimentului „Amintiri din detenția comunistă” de luni, 9 martie, pe motiv că cele două grupuri organizatoare „Camarazii” și „Rădăcina” sunt de extremă dreapta. În mesajele de pe pagina de facebook, dânșii proliferează mesaje rasiste, naționaliste, xenofobe, împotriva drepturilor femeii etc.
O grupare care proslăvește explicit pe Ionel Moța și Vasile Marin, lideri legionari și fasciști notorii, nu poate organiza evenimente într-o bibliotecă publică. O organizație care îndeamnă la ură împotriva imigranților, împotriva Vestului presupus decadent și care, pasămite, nu mai permite rostirea unor „termeni inofensivi precum patrie, tată, mamă”, din cauza marxismului, o grupare care echivalează feminismul cu comunismul stalinist și deplânge legalizarea avorturilor, nu are dreptul să se își propage mesajele într-o instituție publică de cultură.
De asemenea, solicit ca BCU să nu mai găzduiască pe culoarele bibliotecii materialele de propagandă lăsate de persoanele care protestează împotriva avortului lângă instituție.
Am citit zeci de cărți despre chinurile îndurate de atâția oameni în închisorile comuniste, am respect, dacă a fost pentru o cauză justă, pentru suferința lor (ca și pentru cei care au suferit din cauza unor regimuri fasciste sau capitaliste), dar acest lucru nu trebuie să fie un pretext pentru răspândirea mesajelor de extremă dreaptă. Sunt utilizator al bibliotecii de peste 15 ani și crezul meu e că o astfel de instituție trebuie să promoveze cunoașterea și dezbaterea onestă de idei, nu un mesaj al urii, de aceea evenimentul trebuie anulat.
Cu respect,
Adrian Dohotaru
deputat de Cluj
Sursa imagini: pagina de FB a grupării care organizează evenimentul, unde membrii aleg să își blureze fețele”


Noua Dreaptă a vrut filială la Carei via Buletin de Carei
În februarie 2018, portalul Opinie de Carei a relatat despre faptul că președintele Partidului Noua Dreaptă, filiala Arad, Virgiliu Angel Popescu, a anunțat prin intermediul unui comentariu pe profilul de Facebook al blogului Buletin de Carei faptul că partidul din care face parte va înființa o filială în municipiul Carei.

noua dreapta
Preşedintele arădean Angel Popescu a postat un anunţ de recrutare pentru membrii viitoarei filiale a Partidului Noua Dreaptă în Carei. „Dacă mai există români care nu sunt aserviţi, plătiţi sau sclavi ai UDMR în Carei, intraţi în Noua Dreaptă, ca în 2020 să dăm de pământ cu UDMR, curvă politică, un ONG constituit pe criterii etnice şi care nu ar trebui să conducă nici un oraş din România”, se arată în comentariul postat de preşedintele filialei Noua Dreaptă Arad, Virgiliu Angel Popescu, în care acesta și-a dat şi numărul de telefon pentru a fi contactat. În cele din urmă, demersul nu a avut succes, căci nici un careian nu a dorit să participe la înființarea filialei unui partid neo-legionar.
Potrivit Wikipedia, „Noua Dreaptă” este un partid neo-legionar care se bazează pe doctrina legionară și a lui Corneliu Zelea Codreanu și se revendică ideologic de la mișcările politice de extremă-dreaptă din perioada interbelică. Partidul are o ideologie naționalistă-creștin-ortodoxă, anti romi, avort, comunism, globalizare, căsătorii între persoane de același sex, Uniunea Europeană, NATO, diversitatea rasială și cea religioasă, mixare rasială și se mai opune marxismului și capitalismului, propunând un concept de „justiție socială”.

Szasz Lorand