Organizația Municipală UDMR Carei a organizat azi, la teatru, adunarea generală în vederea stabilirii candidaţilor la alegerile locale din iunie. Fără contracandidat în cursa pentru nominalizare, primarul Eugen Kovacs va porni în cursa pentru un nou mandat. De asemenea, a fost stabilită ordinea pe lista de candidaţi ai UDMR la Consiliul Local Carei.

primar consilieri udmr

La adunarea generală au participat 406 persoane. Au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare, preşedintele executiv Nagy Szabolcs şi numeroşi consilieri judeţeni ai UDMR.
Lucrările au fost conduse de preşedintele executiv Nagy Szabolcs, secondat la prezidiu de Poosz Szabolcs şi Lang Emil. Primarul Eugen Kovacs şi actualii consilieri şi-au prezentat bilanţul pentru mandatul care se încheie. Apoi, rând pe rând, candidaţii şi-au prezentat programul electoral.
Primarul Eugen Kovacs a fost singurul care s-a înscris în cursa în vederea nominalizării din partea UDMR Carei pentru funcţia de primar al Careiului. Pentru nominalizarea pe lista la Consiliul Local s-au înscris: Csizmadia Zsolt, Fazakas Zoltán, Gindele Imre, Hágó Attila Nándor, Leitner Róbert Attila, Lukács-Rákóczi Levente, Mărginean Éva Mária, Papp Zsolt, Petkes József, Tabi Zsolt, Tóth Enikő, Roman Adrian, Újlaki Gábor, Vénig Gabriella. Având în vedere clasarea pe poziţia a patra pe lista UDMR la Consiliul Judeţean, Gindele Emeric a anunţat că îşi retrage candidatura.
În urma votului, primarul Eugen Kovacs a obţinut 390 de voturi pentru, zece împotrivă, unul fiind nul.
Candidaţii pentru Consiliul Local au obţinut următoarele voturi:
1. Leitner Róbert Attila – 347 voturi
2. Fazakas Zoltán – 338
3. Hágó Attila Nándor – 329
4. Vénig Gabriella – 321
5. Csizmadia Zsolt – 284
6. Tóth Enikő – 283
7. Petkes József – 271
8. Lukács-Rákóczi Levente – 234
9. Tabi Zsolt – 220
10. Papp Zsolt – 215
11. Újlaki Gábor – 211
12. Roman Adrian – 192
13. Gindele Emeric (retras) – 164
14. Mărginean Éva Mária – 146.