În semn de omagiu pentru moștenirea literară lăsată, Biblioteca Municipală Carei a organizat, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1, un eveniment cu genericul „Mărțișor literar: Ion Creangă (1837-1889)”.

bib2
În acest sens, bibl. Nicoleta Latiș a prezentat povestea „Punguța cu doi bani” sub formă de teatru Kamishibai, apoi preșcolarii de la grupele Albinuțele și Curcubeu alături de doamnele educatoare Monica Marin și Diana Rist au descoperit animalele domestice pe care le-au așezat la locul lor pe planșele colorate, au făcut puzzle cu imagini din poveste și au potrivit culoarea celor doi bănuți la culoarea punguței cocoșului.
La final, doamna bibl. Corina Nuna i-a invitat pe micuți la bibliotecă și le-a explicat cum pot deveni utilizatorii acesteia.
Pe 1 martie 2020 aniversăm 183 ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă. „Mărțișor al literaturii române”, după cum îl alinta George Călinescu, Ion Creangă este autorul poveștilor ce au stimulat imaginația multor generații de copii, Capara cu trei iezi, Ursul păcălit de vulpe, Punguța cu doi bani, precum și a nemuritoarelor „Amintiri din copilărie”.