Sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 12.30, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de artă plastică a artiștilor Vasile Kóter László și Kovács Emil Lajos, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_7539
Expoziția a avut și caracter aniversar, întrucât în luna ianuarie a acestui an, sculptorul careian Vasile Kóter László a împlinit o frumoasă vârstă.
Evenimentul a fost moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Au rostit alocuțiuni Eugen Kovács, primarul municipiului Carei, Sróth Ödön, președinte al Asociației Culturale „Kaffka Margit”, care a și recitat o poezie proprie, dedicată lui Vasile Kóter, respectiv cei doi artiști Vasile Kóter László și Kovács Emil Lajos. Kovács Árpád Gábor a pregătit o surpriză celor prezenți, recitând o poezie comică.
Momentul muzical a fost prezentat de ACOUSTIC STATION, în formula de trio (Szűcs József – chitară, Marius Georgescu – cahon, Bogdan Georgescu – chitară ). Trio-ul a interpretat instrumental două melodii din repertoriul internațional.
Expoziția cuprinde 45 de picturi reprezentând peisaje și portrete realizate în ulei de Kovács Emil Lajos, respectiv 63 de sculpturi în lemn și marmură realizate de Vasile Kóter László și este deschisă publicului în perioada 22 februarie – 12 martie 2020, conform programului de vizitare a Muzeului din Castel.
Organizatorii evenimentului au fost Direcția de Cultură și Sport Carei și Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.