În sala Ecaterina Both din Satu Mare s-a desfăşurat competiția judeţeană de handbal dedicată băieților de liceu născuți după 01.01.2002. Competitia se organizează pentru prima dată sub titulatura de „Cupa Ministerului Educației şi Cercetării “. Este o competiție care se desfășoară pe mai multe etape. Astfel, după faza județeană va avea loc o fază zonală şi apoi finala pe țară, unde primele două clasate își câștigă dreptul de a participa la Campionatul Mondial al Liceelor la handbal, care se va desfășura în Serbia.

teoretic handbal2
Echipa Liceului Teoretic Carei a jucat în compania Colegiului Național Ioan Slavici (care a avut în lot mai mulți jucători legitimați la CS ADEP SATU MARE) şi a Colegiului Kolcsey Ferenc Satu Mare. În primul meci s-au întâlnit Liceul Teoretic Carei şi CN Ioan Slavici. A fost un meci extrem de disputat, foarte frumos, încheiat la egalitate, cu egalare din parte formației sătmărene la ultima fază din aruncare de la 7 m, corect acordată.
Apoi au urmat două jocuri câștigate de către careieni şi sătmărenii de la CN Ioan Slavici în compania celor de la Colegiul Kolcsey Ferenc. Astfel că, respectându-se formatul competiției, s-a trecut la executarea a câte cinci aruncări de la 7 m.
Careienii au avut nervii mai tari şi astfel au obținut calificarea la etapa zonală, care se va organiza la Baia Mare în intervalul 12-16 februarie.
Componenții echipei Liceului Teoretic: Haller Dominik, Erdei Kristof, Papp Szabolcs,Tiran Daniel, Heinrich Armand, Jeck Edwin, Binder Adrian, Kuncz Valentin, Szasz Peter. Antrenor: prof. Nintaş Răzvan Zorin.
„Îi felicit pe băieți pentru dăruirea, puterea de concentrare şi, nu în ultimul rând, pentru abilităţile şi talentul de care au dat dovadă. Îmi doresc să ne putem pregăti în condiții optime în perioada următoare pentru a face cinste Liceului Teoretic şi, de ce nu, orașului Carei la etapa zonală”, a declarat antrenorul Răzvan Nintaş.

teoretic handbal1