Joi, 9 ianuarie 2020, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc primul eveniment cultural din acest an în castel, recitalul de pian susținut de Stier Alexa-Dorottya, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_5873
Programul artistic prezentat de tânăra artistă a durat o oră și treizeci de minute și a cuprins o serie de compoziții ale cunoscuților compozitori L .van Beethoven (având în vedere că anul acesta este anul Beethoven, aniversându-se 250 de ani de la nașterea compozitorului), J. Brahms, Gyorgy Ligeti sau F. Schubert.
Tânăra sătmăreancă, absolventă a cursurilor Conservatorului Regal din Glasgow, Scoția (UK), la secţia de pian, în clasa profesorului Fali Pavri, este în prezent studentă în anul I al cursului de masterat la Yale School of Music, New Haven din Statele Unite ale Americii, la secţia de pian, în clasa profesorului Boris Berman.
Artista a impresionat publicul numeros prezent în eleganta sală a Castelului Károlyi, cu virtuozitatea sa, dar și cu stilul plin de pasiune și energie în care a interpretat fiecare creație muzicală.
La finalul evenimentului, aceasta a fost răsplătită cu ropote de aplauze pentru modul în care a trăit și transmis emoția spectatorilor.