Direcţia de Cultură Carei a anunţat programul manifestărilor organizate de Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie 2020, în municipiul Carei, împreună cu partenerii instituției.

afis ziua culturii nationale (1)

Ora 9.00 Castelul Károlyi – Sala de simpozioane
MARATONUL POEZIEI ROMÂNEȘTI, ediția a VII-a (activitatea se va încheia la ora 14)
Ora 10.00 Librăria ”Karul Libris”
EMINESCU PE ÎNȚELESUL CELOR MICI – activitate interactivă organizată în colaborare cu clasa pregătitoare a albinuțelor de la Școala Gimnazială Nr.1 (activitatea se va încheia la ora 12)
Ora 10.00 Școala Gimnazială nr.1
EMINESCU PRIN OCHI DE COPIL – program de muzică și poezie pe versuri de Mihai Eminescu, vizionare de imagini și prezentarea unor citate preferate ale copiilor, expoziție de carte. Program organizat de Biblioteca Municipală Carei în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.1 (clasa a III-a A) și Grădinița cu program Prelungit nr 3
Ora 12.20 Bustul poetului Mihai Eminescu
Moment comemorativ, evocarea personalității poetului și depunere de coroane. Program organizat în colaborare cu Asociațiunea Astra-Despărțământul Aurel Coza Carei
Ora 18.00 Teatrul Municipal Carei
”Pe mine mie … redă-mă!” – spectacol pe versuri de Mihai Eminescu, cu actorii Claudiu Pintican și Raluca Florian de la Teatrul Ararat din Baia Mare. Intrare Liberă!
Organizatori: Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei, Biblioteca Municipală Carei,
Centrul de promovare a turismului cultural
Parteneri: Asociațiunea Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei, Asociația Unirea 2009 Carei,
instituțiile de învățământ din municipiul Carei.