Baschet Club Primo Carei încheie acest an calendaristic 2019 cu rezultate remarcabile, iar printr-o analiză a întregii activităţi, conducere asociaţiei vrea să facă cunoscute rezultatele muncii unei echipe întinerite de antrenori, a unui număr din ce în ce mai mare de copii care doresc să practice acest sport sau care continuă cu perseverenţă să intre în tainele baschetutui şi, nu în ultimul rând, al copiilor cu vârste tot mai mici care au ales baschetul, respectiv copii de 4 şi 5 anişori, se arată într-un material transmis portalului Opinie de Carei, semnat de preşedintele Baschet Club Primo Carei, Florentina Anca Timoc.

DSC_0058
Antrenorii care se ocupă de aceşti copii sunt:
Racolţa Adriana – absolvent al UBB Cluj în anul 2010, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, care se ocupă de grupa de începători şi de orele din cadrul parteneriatutui încheiat cu Liceul Teoretic Carei, asupra căruia voi revevi cu mai multe detalii.
Lucuţa Iulian- absolvent al UBB Cluj în anul 2019, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, care antrenează categoria de baby-băieţi, mini- băieţi şi U 13 băieţi
Csizma Robert – un fost jucător de baschet care ne este alături de mai bine de 4 ani şi care se ocupă de U 15 băieţi
Timoc Florentina Anca – Univ Al. I. Cuza Iaşi, Facultatea de Educaţtie Fizică şi Sport, absolvent 2005, pregateşte echipele de baby-fete, mini-fete.
Am debutat în acest an cu curaj la toate categoriile şi cu sprijinul atât al părinţilor cât şi al sponsorilor efortul financiar nefiind unul de neglijat. Fiecare categorie are minim 4 echipe înscrise, toate etapele se desfăşoara sub formă de turneu şi adună cluburi din Cluj, Zalău, Târgu Mureş, Sighetul Marmaţiei, Satu Mare şi Carei.
Astfel, la U 15- băieţi sunt 7 echipe; la U 13 băieţi 4 echipe; mini-băieţi 7 echipe; mini-fete 4 echipe; baby-băieţi 6 echipe şi baby-fete 5 echipe.
Fiecare etapă se desfăşoară sub forma de turneu, astfel copiii fac o deplasare unde joacă cel puţin 3 meciuri, avantajele fiind multiple: progresul, încrederea, performarea, sudarea şi omogenizarea echipelor, bucuria de a juca şi, nu în ultimul rând, fair-play-ul şi victoriile care sunt efectul muncii unei echipe de antenori devotaţi şi dedicaţi unor copii talentaţi şi dornici să acumuleze experienţe de neuitat.
La primul Turneul de la Târgu Mureş, fetele de la mini au pierdut ambele meciuri disputate, adversarele noastre fiind destul de puternice ca Gladius Tg. Mureş si Smart Basketball Cluj. Cu Gladius am pierdut la 4 pct, acestă echipă a terminat pe locul IV în Campionatul Naţional în sezonul trecut. Fetele s-au luptat, experienţa gazdelor în momentele cheie a făcut diferenţa. Meciul cu Cluj a reprezentat o mare miză deoarece am pierdut şi acasă cu ele la diferenţă de doar 2 pct, iar istoria s-a repetat şi de această dată. Dezamăgite de înfrângere, dar cu un joc foarte bun, învăţăm din fiecare meci.
A urmat un turneu amical organizat de CSS Sighet în perioada 25-27 octombrie, la categoria de mini băieţi, unde am avut în lot şi 3 băieţi cu 4 ani mai mici decât categoria cerută. Băieţii noştri au jucat 3 mecuri: Primo-Gladius 40-22, Primo-CSS Oradea 37-29 şi Primo- CSS Sighet 12-15.
A urmat o nouă etapă a Campionatului Interjudeţean, la baby- fete, de la Sighetu Marmaţiei, desfăşurat în 9-10 noiembrie, unde fetele noastre au câştigat toate cele 4 meciuri pe care le-au jucat: Primo-2B Sports Zalau 28-8; Primo-ACS Sighet 22-14; Promo-ACS Tiger Lion Cluj 30-24, si Primo –ACS Sighet 2, scor 28-20.
La turneul organizat acasă, în 16-17 noiembrie, de către noi, băieţii de la U 15 au câştigat toate meciurile jucate, făcându-ne o mare surpriză, atât prin calitatea jocului cât şi prin diferenţele mari de scor cu care au câştigat unele partide. Scorurile echipei BC Primo fiind: Primo-ACS Gladius 35-20;Primo-ACS Tiger Lion Cluj 66-21;Primo Eko Sighet 43-40;Primo -B2Sports Zalau 39-26; Primo -LPS Satu Mare a fost câştigat la o diferenţă confortabilă, de peste 30 de puncte.
La Cluj, în 23-25 noiembrie, la U13 băieţi, BC Primo Carei a participat cu 2 echipe. Iată rezultatele: Primo 1-Primo 2 scor 44-42; Primo 1- 2B Sports Zalău 40-33; Primo 2 –ACS Tiger Lion Cluj 30-42; Primo1- ACS Tiger Lion Cluj 20-35.
Ultimul turneu a avut loc la Baia Mare, în 14-15 decembrie, unde la U15 băieţii au jucat în campionatul interjudeţean, iar echipa de mini-băieţi a fost invitată la Cupa Nordic Baia Mare, ediţia a III-a.
Rezultatele de la U15: Primo-BC Nordic Baia Mare 62-19; Primo-ACS Tiger-Lion Cluj 40-46; Primo-EKO Sighet 40-15 şi Primo -B2 Sports 43-48. Echipa s-a deplasat cu 6 jucători de bază mai puţini, fiind accidentaţi sau bolnavi, însă băieţii s-au luptat, din lot făcând parte şi copii de la U13. Echipa s-a întors cu gândul la urmatorul turneu şi au înţeles că meciurile din deplasare trebuie să fie abordate dintr-o altă perspectivă.
La Cupa Nordic, la categoria mini-băieţi, atmosfera a fost mai destinsă deoarece abordarea a fost diferită, nu s-a ţinut scorul. Ideea în sine este foarte bună, dar am certitudinea că toate echipele ştiu exact ce şi cât au marcat. Cei mici au fost recompensatţi atât cu medalii şi dipome cât şi cu cadouri, sărbătorile fiind un bun prilej pentru a le aduce un plus de bucurie. Băieţii noştri au avut şi 3 fete în lot, care au jucat impecabil. Sunt foarte mulţumită de prestaţia lor şi îi felicit atât pe cei mici cât şi pe cei de la U15.
Am încheiat cu bucurie acest sezon, cu cele mai bune rezultate şi, în calitate de preşedinte, confirm că ne-am atins obiectivele şi am produs mari surprize.
Nu trebuie să neglijăm nici copiii de la ciclul primar, care beneficiază de o oră gratuită de baschet prin proiectul ce se derulează pe parcursul anului scolar 20019-2020, între clubul nostru şi Liceul Teoretic Carei. Acesta are ca principal scop să determine cât mai mulţi copii să facă sport şi prin baschet să le insuflăm totodată dorinţa de a se autodepăşi, de a progresa, de a lucra în echipă, de a câştiga şi toate acestea să fie dobandite prin fair play atât pe teren cât şi în afara lui.
Vreau să mulţumesc atât colegilor fără de care, având în vedere numărul mare de copii şi competiţiile numeroase, nu aş fi reuşit, părinţilor pentru tot sprijinul, susţinerea şi încrederea pe care o au în această nouă echipă de antrenori şi, nu în ultimul rând, sponsorilor care au înţeles că, venind în sprijinul nostru, susţin nu numai financiar baschetul careian, dar contribuie efectiv la îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor acestui oraş, dovedind că le pasă.
Şi pentru că în toată această perioadă am muncit, ne-am antrenat, ne-am dedicat timpul liber baschetului, am progresat, am suferit, ne-am bucurat şi am reuşit să acumulăm experienţă în joc, care ne-a adus atât de multe meciuri câştigate şi lacrimi de bucurie, Moşul s-a oprit şi la noi cu tolba plină şi ne-a urat sărbători fericite, sănătate, succes şi la cât mai multe victorii tuturor membrilor clubului, fie ei copii, antrenori sau colaboratori.
Să aveţi un An Nou încununat de succes, care să ne ocolească de accidentări şi să nu uităm niciodată că totul depinde doar de noi şi numai aşa dorinţele noastre vor fi ascultate şi îndeplinite.
Echipa BC Primo Carei vă urează tuturor un sincer La mulţi ani!
Preşedinte, Florentina Anca Timoc