Strategie de parcări în municipiul Carei. Parcările de reședință din cartiere, primele vizate

În cadrul ședinței de azi, conducerea Primăriei Carei a înaintat consilierilor locali un proiect al viitoarei strategii de parcări pe raza municipiului. În primă fază, această strategie vizează doar parcările de reședință.

parcare cartier
Potrivit materialului prezentat consilierilor, numărul de autovehicule înmatriculate în Carei depășește 11.500, la care se adaugă cele în tranzit, astfel că parcarea a deveit o problemă foarte mare pentru fiecare posesor de autovehicule.
Potrivit datelor din teren, în Carei există în prezent 437 de locuri de parcare, din care 226 sunt de reședință. În urma inventarierii, s-a ajuns la concluzia că pot fi amenajate în cartiere încă 1.500 de parcări de reședință.
În material, se propune un tarif de 180 lei/an pentru parcările de reședință de 24 de ore din 24, respectiv un tarif de 144 lei/an pentru parcările de reședință folosite de luni până vineri între orele 17.00 – 8.00, respectiv 24 de ore din 24 sâmbătă și duminică. Pentru persoanele juridice se propune un tarif de 240 lei/an indiferent de orarul de folosire.
Vor putea solicita locurin de parcare de reședință careienii din cartiere care dețin autoturisme cu condiția să nu aibă în proprietate garaje. Acordarea locurilor de parcare se va face pe bază de cerere.
Consilierii locali sunt așteptați cu sugestii de îmbunătățire a acestei strategii, care urmează să fie extinsă la nivelul tuturor spațiilor de parcare din municipiul Carei.