În ziua de azi, orice nebun îşi poate exprima ideile sale halucinante în mediul online, mai ales pe reţelele de socializare. Asemenea cazuri clinice, care presupun medicamentaţie şi tratament de specialitate, sunt tot mai greu de gestionat de către oamenii sănătoşi din punct de vedere psihic.

opinie
Nebunii din ziua de azi simt în mod acut nevoia de a-şi promova teoriile conspiraţioniste, de fapt doar constipaţioniste. Mediul online, lipsit de un minim control, le pune la dispoziţie mijloacele necesare. Orice dezechilibrat psihic îşi poate cumpăra un domeniu, de unde poate împroşca cu dejecţii în diverşi oameni. Strigător la cer este şi faptul că reţelele de socializare le permit mult prea uşor să-şi promoveze atacurile suburbane şi ideile false, care nu au nimic în comun cu realitatea înconjurătoare.
Sub asaltul unor asemenea nebuni, oamenii sănătoşi din punct de vedere mental nu au prea multe alternative. Dacă ignoră postările nebunilor, le fac un mare serviciu. După un timp, demenţii ajung să strige în gura mare că au avut tot timpul dreptate deoarece nimeni nu i-a contrazis niciodată. Dacă totuşi au curajul să ia atitudine, arătându-le nebunilor unde greşesc cu raţionamentul nesănătos, intră în vizorul lor. Şi atunci începe un adevărat linşaj în spaţiul public, care cuprinde toată gama de atacuri la persoană şi jigniri în limbaj de mahala. Interesant este că aceşti nebuni, care sunt foarte pretenţioşi când vine vorba de propria lor imagine, nu au nici cel mai mic respect pentru imagine celor care au curajul să-i contrazică, chiar şi argumentat.
Din păcate, prin astfel de acţiuni, nebunii încearcă să învenineze bunele relaţii existente între oamenii normali. Apelarea la instigări între etnii, reclamând pretinse discriminări, este mijlocul preferat de lucru al acestor persoane cu grave probleme la mansardă. Fără nicio remuşcare, nebunii încearcă să-i înnebunească şi cei care sunt normali. Spre ghinionul nostru, medicamentaţia şi tratamentul de specialitate nu sunt obligatorii pentru astfel de personaje care împrăştie fără nicio remuşcare germenii urii între oameni. Depinde doar de noi cât timp putem rezista acestor mizerii demente, ignorând asaltul lor violent din mediul online, dar mai ales de pe reţelele de socializare.
Szasz Lorand