Peste 200 dintre cei mai buni elevi matematicieni din zonă se întrec azi în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Memorialului de matematică Grigore Petkes. Concursul este găzduit de către Liceul Teoretic Carei, unde a predat regretatul profesor Grigore Petkes.

DSC_0366

Cu ocazia deschiderii oficiale, directorul Liceului Teoretic Carei, Zsido Sandor, a evocat personalitatea regretatului Grigore Petkes, unul dintre cei mai buni profesori de matematică pe care i-a avut municipiul Carei. De asemenea, directorul Zsido le-a cerut profesorilor să acorde o atenţie deosebită corectării lucrărilor, iar rezultatele să oglindească cinstea şi corectitudinea pentru care este recunoscut regretatul profesor Petkes. Directorul Liceului Teoretic a mulţumit apoi sponsorilor care au făcut posibilă organizarea memorialului de matematică.
Dr. Petkes Eva le-a mulţumit cadrelor didactice pentru organizarea acestui concurs în memoria fostului său soţ, de la a cărui trecere în nefiinţă au trecut 13 ani. Directorul Zsido a înmânat flori doamnei Petkes Eva şi profesoarelor de matematică ale Liceului Teoretic.
În timp ce elevii au trecut la rezolvarea problemelor în sălile de clasă, cadrele didactice au depus o coroană de flori la mormântul regretatului profesor Petkes Grigore.
În cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Memorialului de matematică Grigore Petkes se întrec 227 de elevi din zona Careiului. Câştigătorii concursului vor primi nu numai diplome, ci şi premii în bani, mai precis 150 de lei pentru ocupanţii locurilor întâi, 100 de lei pentru ocupanţii locului al doilea, respectiv 50 de lei pentru ocupanţii locurilor trei.