Un careian a fost arestat ieri pentru 30 de zile în urma unei acțiuni de amploare a DIICOT sub acuzația de trafic de droguri. Potrivit portalului instanțelor de judecată, este vorba de careianul Balogh Jozsef, în vârstă 33 de ani, cunoscut și sub porecla de ”Anciu”.

arestat

”În baza art. 226 Cod de procedură penală, admite propunerea Ministerului Public – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare formulată în dosar nr. 33/D/P/2019, Dispune arestarea preventivă a inculpatului B.J. cercetat pentru comiterea infracţiunii de – efectuare fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 legea 194/2011, cu aplic. art 35 alin. 1 C.pen(patru acte materiale) pe o durată de 30 zile, de la 08 octombrie 2019 şi până la data de 06 noiembrie 2019, inclusiv”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Satu Mare în cauza privind luarea măsurii arestării preventive față de careianul Balogh Jozsef.
Celălalt traficant de droguri arestat ieri este sătmăreanul Lasco Marinel, cunoscut sub porecla de ”Zoro”.
Reamintim că în cursul zilei de luni, 7 octombrie 2019, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Satu Mare, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, au efectuat 12 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Satu Mare și Carei, într-un dosar de trafic de droguri.
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Satu Mare, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T., au desfășurat o acțiune de amploare vizând o grupare specializată în trafic de droguri de risc și trafic de substanțe psihoactive.
În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate în vederea confiscării 250 de grame de materie vegetală de culoare verde olive, 75 de grame de substanță purvelurentă de culoare albă, 800 de grame de materie vegetală de culoare verde olive, sigilată în plicuri de 40 de grame, 100 de grame de bijuterii, 6.650 de euro, 12.600 de lei, 270.000 de forinți și 35 de telefoane mobile.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au fost conduse 7 persoane, în vederea audierii. Față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.