Vineri, 20 septembrie, elevi din ciclul primar şi gimnazial al Şcolii Gimnaziale Nr.1 din Carei, însoţiţi de către doamnele învăţătoare şi diriginte, au vizitat expoziţia de cactuşi organizată de către Asociaţia colecţionarilor de cactuşi AZTEKIUM, expoziţie care se află la prima ediţie în municipiul Carei.

cactusi1
Elevii şi cadrele didactice au fost întâmpinate de colecţionarul Nagy Arnold. Acesta le-a spus că această asociaţie funcţionează de 21 de ani în România şi reuneşte cactuşieri din toată ţara, periodic având loc întâlniri atât în ţară cât şi în străinătate.
„Domnul Arnold Nagy ne-a relatat că în expoziţie se află în jur de 200 de plante suculente şi cactuşi. Printre aceştia se numără câteva exemplare din colecţia lui Vida Geza, donate de către familie, iar în Baia Mare, în Centrul Civic se află o expoziţie permanentă cu colecţia lui Vida Geza. Domnul Nagy Arnold ne-a făcut o adevărată ora de biologie oferindu-ne informaţii despre fiecare specie de cactuşi din expoziţie. Astfel am aflat, printe altele, că cea mai bună modalitete de înmulţire a cactuşilor este din seminţe şi că din 100 de seminţe ies 80 de nuanţe de cactuşi. În expoziţie există o specie de cactus – hybrid, unic în Europa, aparţinând unui colecţionar din Zalău”, se arară în materialul transmis portalului Opinie de Carei, semnat de prof. Ana Seleveski şi Anca Şteţ.
Elevii au fost impresionaţi şi captivaţi de multitudinea speciilor de cactuşi din expoziţie, unii dintre ei achiziţionându-şi câte un exemplar.
Dacă doriţi să petreceţi câteva clipe de neuitat delectaţi-vă privirea cu aceste minunăţii, expoziţia fiind deschis până duminică, 22 septembrie 2019.