Direcția de Cultură a Municipiului Carei a organizat marți, 10 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, un scurt moment comemorativ cu ocazia împlinirii a 147 de ani moartea eroului național Avram Iancu.

DSC_0317m

În cadrul manifestării, directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, a evocat personalitatea „Crăișorului Munților”, după care a avut loc un parastas în memoria eroului național, cu participarea preoților de la Parohia Ortodoxă Carei, în frunte cu protopopul Florian Mocanu. Apoi, au depus coroane: Primăria municipiului Carei prin Direcția de Cultură, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Asociația Unirea 2009 Carei, Asociațiunea Astra – Despărțământul Aurel Coza Carei și Partidul Național Liberal.
Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de către Corul Asoțiației Unirea 2009 Carei și a soliștilor Ansamblului Ceatăra pregătiți de prof. Adrian Pașca. La momentul comemorativ au participat, pe lângă reprezentați ai unor instituții de stat și asociații culturale, elevi de la Școala Vasile Lucaciu, Școala Generală nr. 1 și Liceul Teoretic din Carei. La final, fiecare participant a primit cadou o vedere cu eroul național Avram Iancu, în amintirea acestei zile.