În cadrul ședinței ordinare de azi, 21 august 2019, consilierii locali careieni au aprobat conferirea titlului Pro Urbe al municipiului Carei către trei persoane: Dorel Oprea, Aurel Donca și dr. Szilagyi Denes.

DSC_0546

Dorel Oprea a fost director al TRUM Carei, viceprimar al municipiului Carei în mandatul 1996-2000, activând apoi până la pensionare în cadrul administrației locale careiene. Ultima funcție deținută a fost cea de director tehnic al Primăriei Carei.
Profesorul Aurel Donca și-a desfășurat activitatea ca profesor de desen și istorie, ocupând i funcția de director al Casei Pionierilor Carei. A realizat numeroase lucrări de pictură și grafică, în creion, cărbune, acuarelă, pastel, culori de ulei, acrilice și tempera, participând la numeroase expoziții.
Dr. Szilagyi Denes a fost primar al orașului înfrățit Mateszalka din Ungaria. În 2016, i-a fost decernat titlul de cetățean de onoare al orașului Mateszalka.
Ceremonia de conferire a titlului PRO URBE către Dorel Oprea, Aurel Donca și dr. Szilagyi Denes va avea loc în cadrul unei recepții festive organizate în luna septembrie a acestui an. Cei trei vor mai primi și câte un premiu în sumă de 2.000 lei.