Reprezentantul unei societăţi comerciale este cercetat de poliţiştii careieni pentru înşelarea a trei persoane cu asigurarea unor locuri de muncă în Germania. După ce le-a luat banii pentru transportul la noul loc de muncă, persoanele în cauză nu au mai fost contactate pentru a fi transportate la muncă în Germania.

teapa loc munnca
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliției municipiului Carei efectuează cercetări față de reprezentantul unei societăți care ar fi încheiat trei contracte de muncă cu trei persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 50 de ani, din localitățile Berveni și Carei, prin care le-a promis un loc de muncă în Germania, în schimbul unei sume de bani care reprezenta transportul până la locul de muncă, însă persoanele în cauză nu au mai fost contactate pentru a fi transportate la muncă în Germania.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului şi identificarea tuturor participanţilor la activitatea infracţională.

Recomandările Poliţiei
Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii vă recomandă să vă informați temeinic înainte de a încheia un contract de muncă și să nu efectuați plăți anticipate unor persoane care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor firme.
Dacă suspectaţi comiterea unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările care se impun.