Sâmbătă, 17 august 2019, de la ora 16.00, în Sala de expoziții de la parterul Castelului Károyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Friss kedvenceink”(Noile noastre preferințe) a Clubului Foto „Helios-Art” din Nyíregyháza, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Bikfalvi Zsolt, vicepreședintele Fotoclubului „Vasile Vénig László” Carei, Sikolya Tibor, președintele Clubului Foto „Helios-Art” din Nyíregyháza și Balogh Gábor, membru al Clubului Foto „Helios-Art” din Nyíregyháza.
Expoziția conține 76 de fotografii, alb negru și color realizate de membrii fotoclubului „Helios-Art” din Nyíregyháza: Balogh Gábor, Baloghné dr.Kovács Matild, Horváth Miklós, Jánosik István Tamás, Koncz András, Németh Péter, Sikolya Tibor, Zima Sándor.
Fotografii abordează o tematică diversă: portrete, peisaje, nuduri, fotografii de natură, fotografii macro, fotografii sociale, fotografii care surprind detalii ale mai multor catedrale și abații din Scoția, o paletă diversă de povești vizuale, ceea ce reprezintă viziunea variată a membrilor Fotoclubului „Helios-Art” din Nyíregyháza.
Printre fotografiile expuse sunt și câteva exemplare unice, tipărite prin cianotipie, un procedeu reproducere prin copiere fotografică, utilizat în special pentru desenele tehnice. Aceste fotografii au fost realizate de Baloghné dr.Kovács Matild și Balogh Gábor.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 17 – 30 august 2019, conform programului de vizitare a Muzeului din Castel.
Evenimentul a fost organizat de Fotoclubul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.