Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie pentru locuitorii municipiului Carei, fiind impusă de legislația în vigoare. Noul regulament de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare pe raza municipiului, adaptat noilor cerințe legislative, a fost aprobat în ședința din 30 iulie 2019 a Consiliului Local Carei, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

colectare-selectiva-338
Primarul Eugen Kovacs lansează un apel către locuitorii municipiului Carei de a-și colecta selectiv deșeurile, separând materialele reciclabile precum hârtie, carton, plastic, metal și sticlă, de restul deșeurilor reziduale. ”Rog careienii să își colecteze selectiv deșeurile, să își ia saci de la Bio Florisal cei de la case. Pe baza noului regulament, vom impune și societății de salubrizare să asigure ridicarea la timp a deșeurilor și să asigure transportul selectiv al acestora. Din păcate, în prezent nici firma de salubrizare nu face suficiente lucruri în acest sens, dar nici careienii nu își colectează selectiv deșeurile. Problema gestionării activităților legate de deșeurile menajere a fost delegată viceprimarului Ludovic Keizer”, a declarat primarul Kovacs.
Primăria Carei va amenaja două rampe de depozitare, una pentru moloz, iar cealaltă pentru deșeurile vegetale. Cele două rampe vor fi situate în spatele fostei uzine TRUM. Deșeurile vegetale și molozul (fără să conțină pământ și resturi din lemn) vor fi preluate în mod gratuit de la populație.
Societatea Bio Florisal va fi obligată să își îmbunăptățească serviciile, în condițiile în care Consiliul Local Carei a aprobat majorarea tarifelor de salubrizare cu 21,72%. ”De câteva luni, Bio Florisal a insistat asupra modificării tarifelor. Ultima majorare a avut loc în 2011. Am dispus ca viceprimarul Ludovic Keizer să se ocupe de această temă. Drept urmare, Consiliul Local a aprobat o majorare de 21,72% a tarifului. Însă vom impune societății Bio Florisal să respecte programul stabilit, să aplice colectarea și transportul selectiv al deșeurilor”, a declarat primarul Kovacs.
De asemenea, noua legislație intrată în vigoare prevede modificarea modului de tarifare. Până la sfârșitul anului, tarifarea nu va mai fi făcută pe persoană, ci pe greutatea sau volumul deșeurilor reziduale.

Sursa: Pagina de Facebook a Primăriei Carei