Conducerea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a luat o primă măsură în urma agresiunii sexuale înregistrate duminică la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei. Directorul centrului, Iosif Doboș, a fost schimbat din funcție în cursul zilei de ieri.

centru cristiana carei

La conducerea centrului Cristiana a fost numit interimar Pop Gheorghe, directorul Casei de tip familial ”Andreea” din Carei. Pop va asigura conducerea centrului Cristiana timp de o lună, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea definitivă a funcției. Se pare că fostul director Iosif Doboș ar fi fost transferat la o casă de tip familial din Hurezu.
Tânăra despre care conducerea DGASPC Satu Mare spune că ar fi fost doar bătută cu o ”lopețică” de jucărie (corect în limba română este lopățică), dar în niciun caz nu a fost agresată sexual, a stat timp de trei zile internată în spitalul din Carei. Urmează să fie supusă unei expertize medico-legale care va stabili cu certitudine dacă a fost victima unei agresiuni sexuale. Ancheta este derulată de polițiști, sub coordonarea unui procuror.
P.S. Prin Carei se vorbește că reacția exagerată a conducerii DGASPC Satu Mare la adresa portalurilor Opinie de Carei și Presa SM ar putea fi pusă pe seama unui porc mistreț și a unei damigene sau a unui butoi de pălincă care ar fi ajuns unde și la cine trebuia. De fapt, ar fi fost mai mulți porci mistreți și fiecare ar fi ajuns unde trebuia să ajungă.