Pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei a fost organizat azi un moment solemn dedicat Zilei Eroilor. Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat de către corul Asociației Unirea 2009 Carei.

DSC_0264
Directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu, a prezentat apoi semnificația istorică a Zilei Eroilor, sărbătorită în data de 6 iunie. Un sobor de preoți ortodocși a oficiat un Parastas în memoria Eroilor Neamului, după care au avut loc depuneri de coroane de flori. Au fost depuse coroane din partea Primăriei Carei, a subunităților Ministerului Afacerilor Interne, a rezerviștilor militari, a partidelor politice și a asociațiilor culturale.
Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut elevei clasei a III-a de la Liceul Teoretic Carei, învățătoare Moisa Adela, solist Pop Valer George, respectiv de elevi ai clasei a II-a de la același liceu, coordonați de prof. Carmen Maria Dindelegan.
Tot azi, au mai avut loc depuneri de coroane de flori la bustul lui Avram Iancu și la mormintele eroilor din Cimitirul Mestereszi.