Distinsa şi consacrata jurnalistă Daniela Ciuta a publicat recent pe Buletin de Carei un articol de mare fineţe intelectuală, intitulat sugestiv „Corectează un prost și va deveni dușmanul tău”. Iar „prostul” la care se referă inteligenta jurnalistă este un alt jurnalist, pe numele său Megyeri Tamas Robert, proprietarul portalului de limbă maghiară Anziksz.

opinie

Chiar dacă nu vreau să comentez capacităţile intelectuale ale jurnalistei Daniela Ciuta, mi se pare foarte ironic faptul că îşi permite atât de lejer să-i acuze pe alţii de prostie. O face o jurnalistă consacrată, care a devenit celebră prin faptul că pune virgula între subiect şi predicat, o greşeală elementară în gramatica limbii române. Am observat că, în ultima vreme, probabil de frică să nu greşească, nu mai pune virgula nici măcar acolo unde ar fi obligatoriu.
În plus, aceeaşi Daniela Ciuta a demonstrat de mai multe ori că nu stăpâneşte sensul cuvintelor limbii române. Careienii râd şi acum cu poftă când îşi amintesc cum a cerut consacrata jurnalistă să se facă „deratizare” împotriva căpuşelor, deşi deratizarea se face împotriva rozătoarelor, sau cum a scris de „ramificaţiile” copacului, referindu-se de fapt la ramurile sale, când a citat ”surse judiciare din administraţie”. No comment!

proasta daniela ciuta
De asemenea, Daniela Ciuta a demonstrat că are câteva lacune şi la capitolul cultură generală. Careienii râd cu gura până la urechi când îşi aduc aminte că distinsa jurnalistă nu ştie cum se scrie corect numele satului „Horea”, scriind că a fost la „Horia”, că a afirmat cu nonşalanţă că „Lucăceni este un sat de colonişti moţi”, deşi toată lumea ştie că cei din Lucăceni au origini maramureşene. No comment!
În final, nu pot să nu amintesc de celebra gafă cu „vorbitul în şoaptă” în limba română la Carei, alături de Andrei Păunescu, respectiv de delimitarea jurnalistului Radu Banciu de „doamna sau domnişoara Daniela nu ştiu cum”, după ce anterior i-a înghiţit pe nerăsuflate dezinformările. No comment!
Cu asemenea greşeli şi gafe care vor rămâne în istoria Careiului, este de-a dreptul comic ca tocmai Daniela Ciuta să vorbească despre prostia unora sau altora. Oricum, eu am încercat să o corectez de mai multe ori pe distinsa şi consacrata jurnalistă, dar nu sunt sigur că a devenit duşmanul meu.

Szasz Lorand