Un grup de tineri din Carei au postat lumânări aprinse în faţa sediului Poliţiei Municipale Carei în în memoria poliţistului Cristian Amariei, de la Postul de Poliţie Recaş, din judeţul Timiş, împuşcat mortal în misiune, în timp ce încerca să oprească maşina în care se afla un bărbat dat în urmărire pentru tâlhărie.


„Cam atât înseamnă viaţa unui poliţist! O zi de muncă în care nu se ştie dacă te mai întorci acasă! Dumnezeu să îl ierte pe Cristian Amariei! Cetăţenii care vor sa aprindă o lumânare în memoria lui o pot face chiar în faţa sediului Poliţiei din Carei! Cu siguranţă nimeni nu o să vă amendeze”, se arată în postarea iniţiatorului acţiunii, jurnalistul careian Ovidiu Doka.
Polițistul Cristian Amariei, aflat în misiune în comuna timișeană Izvin, a fost împușcat în zona gâtului și a pieptului, duminică după-amiază, în timp ce urmărea un suspect, scriu jurnaliștii de la tion.ro. Incidentul s-a petrecut, duminică, în comuna Izvin, în timp ce mai mulți polițiști, în civil și în uniformă, se aflau în misiune, în urmărirea unui suspect. Individul a intrat într-o casă din localitate. Unul dintre polițiști a ocolit imobilul pentru a se asigura că suspectul nu fuge pe partea din spate a casei.
În momentul în care a ajuns în spatele casei, polițistul a dat de suspectul urmărit, care l-a împușcat, se pare, de trei ori în zona pieptului și a gâtului, după care a fugit. Polițistul rănit se afla în stop cardio-respirator la momentul redactării acestei știri, fiind resuscitat la fața locului.
În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, omul legii s-a stins la locul incidentului, în urma rănilor suferite în zona pieptului și a gâtului. Polițistul era din localitatea Recaș. Un alt polițist care participa la aceeași misiune este rănit la picior, conform informațiilor de la fața locului.