Istvan Kovacs va arbitra finala Cupei Moldovei 2019, anunță Fanatik. Arbitrul român a fost delegat de Federaţia Moldoveană de Fotbal (FMF) şi va fi la centru la meciul Sheriff Tiraspol – Sfântul Gheorghe Suruceni, care se va disputa miercuri, de la ora 20:30.

kovacs istvan

Istvan Kovacs va arbitra finala Cupei Moldovei 2019, la doar câteva zile de când a fost la “centru” la un meci din play-out-ul Ligii 1 Betano. Oficialii FMF nu sunt la prima decizie de acest gen. În trecut, finala Cupei Moldovei a fost arbitrată de străini, Bartosz Frankowski din Polonia fiind “centralul” adus pentru ultimul act al competiţiei din sezonul trecut. De altfel, din 2012 şi până în prezent, meciul care decide câştigătoarea Cupei Moldovei este mereu arbitrat de un străin.
În actualul sezon, Istvan Kovacs a arbitrat meciuri în Liga 1 Betano, Liga Campionilor, Europa League, Liga Naţiunilor şi preliminariile EURO 2020. În plus, arbitrul de 34 de ani a fost la centru şi la derby-ul Zamalek – Al Ahly, meci din etapa a 17-a din prima ligă a Egiptului.