În şedinţa ordinară de azi, consilierii locali careieni au aprobat participarea administraţiei locale careiene în calitate de partener la organizarea evenimentului automobilistic Cupa NSM Carei 2019. Evenimentul se va desfăşura sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

raliu carei

Organizată în perioada 17-19 mai 2019, Cupa NSM Carei din acest an este o competiție test prin care se verifică capacitățile logistice și de organizare ale clubului NSM Motorsport, în vederea mutării ca și locație a tradiționalului Baia Satu Mare, din zona Codru pe Câmpia de Vest. Cartierul general va fi la Carei. În calitate de partener, Primăria Carei va contribui financiar cu suma de 7.100 de lei.
În cadrul evenimentului vor concura pe drumurile neasfaltate din zona Sanislău, Pișcolț și Valea lui Mihai, spre deliciul sutelor de spectatori, echipaje atât din ţară cât şi din străinătate.
Secretariatul, startul, sosirea și parcul de asistență tehnică vor fi amplasate pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român.
Ziua de vineri este dedicată înscrierilor iar de la ora 16:00 concurenții vor pleca pe proba de legătură în lungime de 20 km ce duce la Resighea, locația de start în probele speciale. Prologul în lungime de 9 km va stabili ordinea de start pentru ziua de sâmbătă.
Ziua de sâmbătă începe la ora 9:00 cu prima probă specială, pe traseul buclă în lungime de 113 km, startul și sosirea avînd loc în același punct.
După prima probă, concurenții revin în Carei pentru asistența tehnică, dupa care se deplasează din nou la Resighea pentru proba specială numarul 2, pe acelasi traseu de 113 km, dar în sens invers. Lungimea totală a traseului este de 355 km din care 235 km probe speciale.
Concurenții se pot înscrie cu autoturisme de teren sau de raliuri și SXS-uri, la grupele de avansați, debutanți sau promo – clasa de amatori.
Grupele de avansați și debutanți presupun autovehicule cu rollcage și echipament complet de securitate. Aceștia vor parcurge traseul în totalitate, fără restricții.
Grupa Promo cuprinde concurenții amatori, posesori de premise de conducere valabile și autovehicule înmatriculate, echipați cu căști de protecție. Aceștia vor parcurge doar jumătate din traseul probelor speciale, în regim de viteză medie impusă. După înscriere, aceștia vor beneficia de un instructaj special privind navigația, pilotajul și securitatea în competiție.
Spectatorii vor putea accesa traseul probelor în zonele special amenajate, foarte ușor din drumurile județene și naționale asfaltate, pe raza localităților Sanislău, Pișcolț, Resighea, Curtuiuș și Valea lui Mihai, pe baza informațiilor și materialelor oferite de organizator.