Alexandra Ungureanu colaborează pentru prima oara cu Skizzo Skillz şi lansează „Mămucă”, o piesă sensibilă şi onestă despre iubirea faţă de mamă şi regăsire. În clip artista apare pentru prima oara alături de mama sa. La noua piesă au contribuit şi doi jurnalişti careieni: Sebastian Secan şi Teodora Păcurar.

mamuca alexandra ungureanu

Ideea piesei s-a născut după ce jurnalistul careian Sebastian Secan i-a trimis artistei referenul unui cântec din Maramureş. „Aşa s-a născut Mămucă, din gânduri şi stări sensibile, după ce bunul meu prieten, Sebastian Secan, mi-a trimis să ascult refrenul din Maramureş, <<Mămucă, nu mă sfădi>>”, scrie Alexandra Ungureanu pe pagina sa oficială de Facebook. De asemenea, Sebastian Secan a contribuit şi la compoziţia noii piese. Jurnalistul careian a avut mai multe colaborări reuşite cu artista Alexandra Ungureanu, căreia i-a regizat mai multe videoclipuri, despre care portalul Opinie de Carei a relatat în trecut.
Textul piesei a fost scris de fosta jurnalistă şi actriţă careiană Teodora Păcurar. „Mulţumesc echipei care a conturat de la un cap la altul proiectul #Mămuca, din studio, cei mai talentaţi – Sebastian Lazăr, Vlad Măzărel, Gabriel Băruţă, mulţumesc Teodorei Păcurar pentru textul simţit şi trăit, nu mi-aş fi putut imagina altfel piesa asta!”, scrie Alexandra Ungureanu pe pagina sa oficială de Facebook.
„Oricât de tulburătoare ar fi o piesă de dragoste, una dedicată mamei nu se poate compara cu nimic. Sub semnul emoţiei a stat tot parcursul pe care l-a urmat acest cântec, din momentul în care am auzit pentru prima dată refrenul din zona Maramureşului, „Mămucă, nu ma sfădi”. Relaţia cu mama mea este una specială, foarte strânsă, dar nu uşor de gestionat, asa că am simţit nevoia să cânt despre asta. Este o relaţie cu bune şi cu rele, iar pentru cele rele trebuie să ne iertăm reciproc şi fiecare pe sine. Aşa că această piesă a devenit o terapie în sine, cu atât mai mult cu cât mama a fost de acord să apară în videoclip, o experienţă unică”, mărturiseşte Alexandra.
„Atunci când mi-a trimis Alexandra piesa #Mămucă, a fost prima oară când am terminat o strofă fără să o scriu, de parcă era deja acolo şi mă aştepta de ceva timp. Mă bucur că lansăm piesa asta împreună”, adaugă Skizzo Skillz.