Ziua de 9 Mai a fost marcată la Carei printr-un ceremonial omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei care a avut loc azi la Monumentul Ostașului Român. Șirul manifestărilor a continuat la bustul Regelui Ferdinand I și apoi în parcul dendrologic.

DSC_0910

După intonarea Imnului de Stat de către corul Asociației Unirea 2009, directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu, a prezentat tripla semnificație a zilelor de 9 Mai, respectiv 10 Mai. Un sobor de preoți ortodocși a oficiat un Te Deum în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat, iar apoi au fost depuse coroane din partea instituțiilor publice, a partidelor politice, a asociațiilor civile.
În continuare, Adrian Ștefănuți a recitat poezia Dorobanțul, de George Coșbuc, iar fetele de la Magic Dance, coordonate de instructorul Raluca Păvăluc, au oferit un moment coreografic foarte reușit.
Șirul manifestărilor a continuat la bustul Regelui Ferdinand I, iar în parcul dendrologic a fost tăiată în mod simbolic panglica Aleii Arhitecților. În acest an, pe aleea principală a Parcului Castelului Károlyi din Carei sunt prezentați cei mai mari arhitecți din țările Europei Unite.