Europarlamentarul PNL Daniel Buda, membru al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, a avut azi o întâlnire cu fermierii din zona Careiului, dar și cu membri și simpatizanți ai partidului, care s-a desfășurat la sediul organizației PNL Carei.

DSC_0849
Alături de europarlamentarul Daniel Buda, la întâlnire a fost prezent și președintele Organizației Județene a PNL Satu Mare, Adrian Albu, și viceprimar al municipiului Satu Mare, oficiile de gazdă fiind făcute de către președintele PNL Carei, Dan Bontea.
Europarlamentarul Daniel Buda i-a informat pe fermieri despre noile forme de subvenții care vor fi accesibile începând din 2021. Pe lângă faptul că vor crește subvențiile pentru fermierii din România în general, tinerii fermieri vor putea obține finanțări nerambursabile de peste 100.000 de euro, la fel și fermierii de peste 40 de ani care vor să dezvolte o afacere. De asemenea, se vor putea obține subvenții de 500 de euro pe hectar pentru culturile ecologice, iar fermierii vor putea face împăduriri finanțate integral de Uniunea Europeană. Europarlamentarul Buda i-a îndemnat pe fermieri să se asocieze în vederea depozitării și procesării produselor, în caz contrar existând riscul ca aceștia să dispară.
Pe plan electoral, europarlamentarul Daniel Buda, candidat pentru un nou mandat, a declarat că e important ca cetățenii să fie conștientizați de importanța participării la vot la alegerile din 26 mai, PNL fiind singurul partid care poate face ceva pentru România în Parlamentul European.