În cadrul şedinţei ordinare de astăzi, primarul Eugen Kovacs a avansat ideea desfiinţării firmei Pieţe Parcări SRL, care administrează piaţa agroalimentară din municipiul Carei. Firma, care a preluat deja la înfiinţare numeroase datorii ale fostei administraţii a pieţelor, a ajuns în prezent să înregistreze pierderi foarte mari.

primar

La discutarea rezultatelor financiare înregistrate de firma Pieţe-Parcări SRL anul trecut, viceprimarul Ludovic Keizer a atras atenţia că societatea se află într-o situaţie complicată, propunând ca membrii Comisiei Economice a Consiliului Local să se gândească la o strategie de redresare a acesteia.
Preşedintele Comisiei Economice, consilierul Adrian Roman, a propus ca administratorul Pieţe Parcări SRL, Melinda Avram, să se întâlnească trimestrial cu membrii comisiei pentru evaluarea situaţiei şi identificarea soluţiilor optime. „Este uşor să vânăm punctele slabe, însă ar fi de bun augur să încercăm să ajutăm administratorul acestei firme”, a adăugat Roman.
Preşedintele Comisiei Juidice, avocatul Eva Mărginean, a arătat că nu există motive de îndoială în privinţa bunei credinţe a administratorului Melinda Avram, arătând că deja la înfiinţare firma a preluat datorii foarte mari.
Primarul Eugen Kovacs a avansat ideea desfiinţării Pieţe Parcări SRL şi revenirea la forma iniţială, astfel ca administraţia pieţelor să funcţioneze ca şi compartiment în cadrul Primăriei Carei. Primarul Kovacs a adăugat că principalele cauze ale situaţiei financiare grele a firmei sunt: datoriile preluate la înfiinţare, numărul mare de angajaţi, pierderile enorme de apă din piaţă, comercianţii care au păcălit firma şi declinul pieţei agroalimentare pe fondul apariţiei supermarketurilor.