Elevi ai Liceului Teoretic Carei au participat la două importante acţiuni de plantare de puieţi de stejar. Una dintre ele a avut loc în cursul zilei de azi, la pădurea din Săcăşeni, iar cealaltă a avut loc sâmbătă, la pădurea din Foieni.

k (46)

Peste 170 de elevi ai Liceului Teoretic Carei au răspuns azi invitaţiei adresate de Ocolul Silvic ”Codrii Sătmarului” în vederea participării la o acţiune de plantare de puieţi de stejar în pădurea de la Săcăşeni. Puieţii de stejar plantaţi în cursul zilei de azi provin din pepiniera Ocolului Silvic „Codrii Sătmarului”, a arătat directorul ocolului, Balog Sandor. La acţiunea de împădurire au participat elevi ai unei clase a IV-a, ai unei clase a VI-a, respectiv ai mai multor clase de a IX-a şi a X-a. Acestea acţiuni au scopul de a-i învăţa pe copii să iubească natura, a declarat directorul Liceului Teoretic, Zsido Sandor.

În cadrul evenimentului „PUI DE OM si PUI DE POM”, sâmbătă, 30 martie 2019, Cercetaşii României CLNNV Satu Mare şi Cutezătorii Munţilor Satu Mare au plantat peste 1.400 de puieţi de stejar în pădurea Foieni. Echipa de voluntari Invictus România de la Carei și echipa Evoprovocarea- Liceul Teoretic Carei au spus prezent, alături de elevi ai Școlii Gimnaziale Doba, tineri de la Asociatia Foyer din Satu Mare, membri ai Clubului Lions Satu Mare.
La acțiune au fost prezenți specialiști din cadrul Ocolului Silvic Foieni, acestia explicand rolul pădurii în viata noastră, precum şi regulile şi importanţa plantării arborilor. „La finalul acțiunii s-a organizat o drumeție prin pădurea rezervație naturală. Apoi s-au încumetat la o ștafetă sportivă, deoarece Invictus promovează mișcarea și solidaritatea, camaraderia și patriotismul. Această sâmbătă fiind și ziua de pomenire a celor plecați spre eternitate, elevii au primit colac de la biserică, au adus un moment de respect și de reculegere pentru toți eroii neamului, respectiv a celor apropiați din familie. Au împărţit colacul pentru a fi de pomenirea morților. Și au încununat ziua cu un moment artistic, cântece despre natură din cadrul Opționalului Mediu și Folclor, cântece patriotice ce au reverberații și ecouri scoborâtoare in istoria patriei”, a declarat prof. coord. Carmen Maria Dindelegan.